Olympus Sport Olympus Sport Olympus Sport

Μέλος των

ITF logo
EITF logo
  • Τηλέφωνο: 2310672006
  • Fax: 2310672009
  • Email: info@itf-taekwondo.gr

Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα - Δηλώσεις Προπονητών και Διοίκησης 28/04/2018

Η ελληνική ομάδα ξεπέρασε κάθε προσδοκία κάνοντας ρεκόρ συγκομιδής μεταλλίων από την ίδρυση της Ομοσπονδίας και γενικά από την εμφάνιση του Taekwondo ITF στην Ελλάδα. Τα 7 χρυσά τα 5 αργυρά και τα 8 χάλκινα που κατεκτησαν οι αθλητες σημερα έφεραν την Ελλάδα στη δεύτερη θέση για πρώτη φορα στην ιστορια. Βέβαια υπάρχει και η αυριανή κρίσιμη ημέρα όπου θα οριστικοποιηθεί η τελική Κατάταξη. Ξεχωριστή νότα έδωσαν οι βετεράνοι αθλητές αποδεικνύοντας ότι η ηλικία δεν αποτελεί πρόβλημα. Ιδιαίτερα οι βετεράνοι από την Κρήτη με το χαρακτηριστικό τους στυλ εντυπωσίασαν τους θεατές.

Αναλυτικά τα μετάλλια κατέκτησαν Χρυσά η Καλκιτσα στα Tul στην κατηγορία των δύο νταν νεανίδων η Ομάρ στην κατηγορία-65 κιλων μικρών νεανίδων η Δημητρακοπούλου στην κατηγορία-55κιλων μικρων νεανιδων η Τσινιδου στην κατηγορια -40 κιλων μικρων νεανιδων η Καμτσογλου στην κατηγορια -65 κιλων μικρων νεανιδων η Κουτμουριδου στην κατηγορια -52 κιλων μεγάλων νεανιδων (16-17χρονων) και ο αειθαλής βετεράνος Μποζινηε στο ατομικό αγώνισμα των ΤΕΣΤ δύναμης. Αργυρά μετάλλια κατέκτησαν Ο Κελεσιδης στην κατηγορία-50 κιλων στους μικρούς νέους (14-15) Η Σωτηριαδου στα +70 κιλά στην κατηγορία των 16-17 νεανιδων ) Ο Γκορτσοπουλος στην κατηγορία-63 κιλων (16-17 νεων) ο ακαταμάχητος βετεράνος Παυλίδης στα +90 κιλά και ο Κανδηλαπτης στα -45 κιλά μικρων νέων. Χάλκινα κατέκτησαν Ο Χριστοφιδελης στην κατηγορία των-60 κιλων μικρων νέων Η ακαταβλητη ομάδα των βετεράνων στα τεστ δύναμης Η ομάδα νεανιδων στα Tul Η Φαναρα και η Κτένα στα -60 κιλά μικρων νεανιδων Ο Αδαμαστος βετεράνος Καλογιάννης στα -80 κιλά και ο πρωτοεμφανιζόμενος στα διεθνή σαλόνια Κασμενης στα -45 κιλά μικρων νέων.

Στα δέκα χάλκινα μετάλλια τελικά ανήλθε Ο αριθμός μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων στις κατηγορίες-45 μικρων νεανιδων με την Νετκιδου και στην κατηγορία-55 μικρων νεανιδων με την Σκουληκα.

Ο ομοσπονδιακος προπονητής Νίκος Λεουσης δήλωσε ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα ξεπέρασε κάθε προσδοκία και κοιτάζει πλέον τη Ρωσία ισοδύναμα. Η τεράστια επιτυχία οφείλεται στην μεθοδική επιστημονική δουλειά που γίνεται στους συλλόγους της ΑΟΤΕ.Ευχαριστησε όλους τους αθλητές που έπαιξαν σήμερα αναφέροντας χαρακτηριστικά Σήμερα αισθάνθηκα υπερήφανος για την εμφάνιση σας και τα αποτελέσματα σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

Ο έτερος προπονητής Νικήτας Μιχαλακοπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το σημερινο τελικό αποτέλεσμα συγχαρηκε εναν εναν τους αθλητες και δήλωσε ότι ο στόχος ξεπεράστηκε. Η Ελλάδα απέδειξε ότι με συστηματική προσπάθεια είναι ικανή για το αδύνατο.

Αθλητική Ομοσπονδία Tae Kwon Do Ελλάδος

Ρόδου 15 Πάρκο Ρόδων (Πρώην πλατεία τερψιθέας) Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκης Τ.Κ 56430

Τηλ: 2310672006

Γενική Γραμματεία Αθλητισμού: 3716 Ημερ. Αθλητικής Αναγνώρισης: 01/04/1999

Επικοινωνία για θέματα GDPR: dpo@aote.gr